UNIK URPREMIÄR FÖR ÅTTA NYA BECK-FILMER
11 november 2014

Foto: Baldur Bragason.
Den 1 januari 2015 har "Rum 302", den första av totalt åtta nya Beck-filmer, premiär på C More. "Familjen", nästa film i serien, börjar att visas den 10 januari. Två månader senare kommer filmerna att släppas på DVD och Blueray. Mårten Klingberg står i båda fallen för regin och har dessutom skrivit manus till "Familjen". Läs mer här:
press.cmore.se
SAMTAL OM FILM I LINDESBERG
14 oktober 2014
Den 30 oktober samtalar Mårten Klingberg om sitt filmskapande med Lars-Åke Smed på biblioteket i Lindesberg. Läs mer om arrangemanget här:
na.se
NYA BECKFILMER
23 januari 2014

Foto: Bengt Wanselius.
Inspelningen av åtta nya Beckfilmer påbörjas i februari 2014. Filmerna produceras av Filmlance i samarbete med Nordisk Film och TV4. Konceptuerande regissör är Mårten Klingberg, som även har skrivit en av filmerna. Läs mer om projektet här:
aftonbladet.se
COCKPIT I KINA
15 oktober 2013
Cockpit har som en av femton europeiska filmer blivit utvald för att visas under the 6th Europen Union Film Festival in China. Festivalens mål är att främja EU-ländernas filmindustrier och produktionen av högkvalitativ film inom olika genrer. Cockpit kommer att visas på offentliga biografer i Peking, Chengdu och Shenzhen mellan den 5 och 22 november 2013.
NY LÅNGFILM
24 julii 2013

Foto: Robin Lorentz Allard
Aftonbladet skriver artikel om nytt långfilmsprojekt:
aftonbladet.se
LÖPARFRUKOST PÅ URBAN DELI
7 juni 2013
Lördagen den 29:e juni klockan 9.00 är du varmt välkommen på ”löparfrukost” på UrbanDeli, Nytorget 4. Ät gott och lyssna på Mårten när han berättar gamla skrönor från marathonlopp i när och fjärran. Hans bok Tills det svartnar finns att köpa till bjussigt stammispris! Dagen efter blir det lättare intervallträning för den som är sugen. Samling klockan 10.00 utanför restaurangen. Urban Deli bjuder alla som deltar på en smaskig smoothie efteråt!
COCKPIT VANN BÄSTA FILM PÅ QX:S GAYGALA
5 februari 2013

Foto: Niklas Maupoix
Igår vann Cockpit pris för Bästa Film på tidningen QX:s gaygala. Övriga nominerade var franska ”En oväntad vänskap” och brittiska ”Weekend”.
COCKPIT UTTAGEN TILL FILMFEST HAMBURG
15 september 2012
Cockpit är uttagen till filmfestivalen Filmfest Hamburg, där filmen kommer att visas i en kategori för kommersiellt framgångsrika europeiska filmer, ”Eurovisuell”. Den tävlar också om The Häagen-Dazs Audience Award.
STORSLAM FÖR COCKPIT PÅ PEACE AND LOVE
1 juli 2012

Foto: Malin Sydne
Cockpit blev mångfaldigt belönad på nyss avslutade Peace and Love Film Festival i Borlänge. Filmen erhöll inte mindre än tre utmärkelser: Bästa Film, Bästa Skådespelerska (Marie Robertson) och Juryns specialpris (Jonas Karlsson).
 NYTT NUMMER I BUTIK NU
– MED MIN SENASTE KRÖNIKA

 
 
© 2013 MÅRTEN KLINGBERG WEBPROD: BLOMILL